Behöver du bullerdämpande fönster?

Bor du nära en motorväg som ger ifrån sig mycket buller och oljud? Många bygger bullerdämpande plank, som i och för sig ganska effektivt isolerar ljudet så att det inte fortplantar sig i villa- och radhusområde. Men det är inte alla gånger som det är tillräckligt. Att få komma hem till ett tyst hus är väldigt viktigt för att kunna stressa av hemma. Om man exempelvis vistas i en bullrig miljö på arbetet; arbetar vid ett bygge, skola eller barnomsorg så kan det hända att man har “skoskav” i öronen, man är helt enkelt trött på ständigt buller. Då är det väldigt viktigt att få slappna av och slippa buller även hemma.

Så kan du minska buller och oljud hemma:

  • Inred med tunga gardiner som isolerar fönster
  • Byt till bullerdämpande fönster
  • Flytta ut på landet
  • Bär hörlurar som dämpar oljudet utifrån
  • Lyssna på skön och lugnande musik

Alla kan inte flytta ut på landet

Det är ju lite svårt att bara bestämma sig för att flytta ut på landet bara för att det är mycket oljud ute. Att behöva flytta, ta sitt pick och pack, ha sina barn att byta skola eller dagis, och ens partner att behöva byta jobb, är verkligen inte det lättaste. Det är ju inte alltid möjligt att förverkliga, även om drömmen kanske är att kunna bo på landet där det verkligen är helt tyst. Då är byte till gardiner som isolerar mot buller eller att byta till bullerdämpande fönster mer möjligt att förverkliga.

Behöver du bullerdämpande fönster?

Om du ännu inte har någon aning om hur du ska hitta bullerdämpande fönster kan du alltid vända dig till världens största marknad; Google. Då kan du googla “bullerdämpande fönster” så bör du få en aktuell lista på alla som erbjuder bullerdämpande fönster i Sverige. Vill du smalna av de leverantörer som erbjuder bullerdämpande fönster så kan du alltid snäva av det till “bullerdämpande fönster Stockholm” som exempel.