Dags för lägenhetsrenovering i Stockholm?

Många människor tänker att ett renoverat kök gör en lycklig och jag håller verkligen med om det. Att få gå in i sitt kök när det är omgjort, med meny köksinredning, nya golv, nytt kakel och nya vitvaror är ju som att få sin dröm uppfylld. Inte bara luktar det gott för att allt är nytt och fräscht. Dessutom vet du som är bostadsägare att du har sett till att höja värdet på sin bostad med flera 100.000-tals kronor med sitt nya kök. Kanske du har gått l’änge och irriterat dig på att köket har varit slitet. Efter ett tag slits arbetsbänken ut. De som en gång var så snyggt och hemtrevligt har blivit slitet.

Bara på 10 år har en hel bostad slitits ut och blivit ofräsch. Att renovera köket, dra ut allt gammalt och installera nytt är mer eller mindre ett måste.

Och inte bara kök – även badrum, vardagsrum och resten av inredningen i en bostad bör bytas ut efter 10 år. Det är oftast badrum och kök som slits ut snabbast.  Här är slitaget som störst, med tanke på den stora mängd vatten och värme som vi hanterar i badrum och kök.

När det är dags för lägenhetsrenovering i Stockholm

I Stockholm finns det stor efterfrågan på fräscha lägenheter. Fastighetsmarknaden är snabb och bostäderna byter ägare under en strid ström. I Stockholm har både den som vill sälja och som vill köpa den största chansen att hitta sitt drömhem – om du är kreditvärdig vill säga. Många stockholmare gör en bostadsresa; börjar med små lägenheter och växlar upp till allt större bostad ju längre tiden går. Dessutom brukar bostadsresan börja i innerstaden. Så länge paret som flyttar in i lägenheten är unga så tenderar de att vilja stanna kvar i innerstaden. När väl barnen sedan kommer, så brukar den lilla barnfamiljen tendera att flytta ut ur innerstaden, oftast tillbaka till förorten där man en gång flyttade från. Och. Med de priserna som villor och radhus har ute i förorterna brukar de som oftast matcha det pris som paret får för sin lilla lägenhet i innerstaden.

Det är i en sådan process som många utför sin lägenhetsrenovering i Stockholm. Inför enförsäljning av lägenheten brukar de flesta säljare vilja fräscha upp lägenheten för att få ett så bra pris som löjligt. Dessutom är det lättare att kunna känna stolthet inför lägenheten som man säljer om den är fräsch.