Golvslipning Stockholm

Att slipa golvet är en viktig del av renoveringen av ditt hem. Golvslipningen bör göras av proffs, anlita hantverkare för golvslipning i Stockholm. Om du är osäker på vilka golv du ska välja kan du rådfråga en fackman om de olika trädslagen och deras hållbarhetsklassificering. Om du anlitar en entreprenör kan du spara pengar på material eftersom de då har tillgång till grossistpriser som ofta är lägre än detaljhandelspriserna.

Dina golv måste vara i gott skick för att du och din familj ska kunna njuta av dem. När vi säger ”slipning” betyder det inte att golvet behöver ett lager färg. Proffs kommer in och tar bort alla överflödiga material från golvytan (till exempel gammalt vax) och applicerar sedan ett lager förseglingsmedel som ser till att de är skyddade från spill eller andra olyckor som kan förstöra dem.

Viktigt att tänka på vid golvslipning

Storleken på golvet är viktig. Om det är ett stort rum kan yrkesmännen behöva använda mer än en slipmaskin under flera dagar för att inte skada ytan.  Trägolv är vackra men de är mjuka och sårbara för repor om du inte skyddar dem ordentligt under slipningen.

Har du en bostad som du vill sälja så finns det en rad viktiga punkter du behöver tänka på innan du lägger upp den för försäljning, bland annat golvslipning. SvD har pratat med mäklaren Felipe som har tagit fram en lista på vad du behöver tänka på när du ska sälja din bostad.

Underhåll efter golvslipning

Efter att du slipat golvet är det viktigt att du tänker på underhåll och skötsel av den nya ytan. Detta underhåll bör göras en gång om året, och det är upp till dig om du gör det själv eller om du låter proffs komma hit för att göra det. Du kan prova olika produkter som finns på marknaden idag innan du bestämmer dig för en typ av produkt eftersom alla golv är unika. Du kan läsa mer om skötselråd hos golvbranschen här.