Dags för fasadrenovering?

Är det dags för en fasadrenovering? Vintern är ju snart slut, även om vädret kan skifta snabbt och hastigt ännu. Vi som bor i Sverige är vana vid att det knappt går att lita på vädret. Just som vi har vant oss vid att det har blivit varmare och finare väder, så börjar det regna och snöa. Men trots det så kanske det är dags för en fasadrenovering.

Är det själva ytterväggarna eller taket som ska renoveras? Ibland kan det vara så att man börjar i ena änden och förändrar fasaden och plötsligt ser man alla andra brister på den egna villan. Då kan arbetet plötsligt bli mycket större än vad man hade planerat från början. Det bästa du kan göra då är att planera och tänka igenom din renovering.

Så kan du genomföra fasadrenoveringen

Bland det bästa och säkraste som du kan göra när du ska göra en fasadrenovering är att tänka igenom den och planera den; vad ska renoveras?

  1. Har du gjort en undersökning och varit uppe på taket? Du kanske behöver inspektera hela huset, så att du vet vad som behöver renoveras.
  2. Skaffa hem villaställning så vet du att du kan röra dig på ett säkert sätt längs fasaden eller om det skulle vara så att du måste arbeta på taket.
  3. Har du hemma alla redskap som du behöver? Såg? Målarfärg? Sandpapper? Stålborste? Och annat som du kan behöva när du väl har satt igång med renoveringen.
  4. Har du hjälm? Har du säkerhetssele? Särskilt viktigt är ju detta om du ska arbeta på taket. Att bära en säkerhetssele med rep som fästst på ett ankarfäste på taket är det säkraste om du ska arbeta på taket.

Vi kan bara önska lycka till när det väl är dags att renovera fasaden eller taket. Och glöm inte att du alltid kan anlita en takläggnings- eller byggfirma när du tycker att det inte är lika roligt längre att arbeta med villafasaden.