Golv med levande material

Har du också funderat på att skaffa ett riktigt fint trägolv? Det är något alldeles speciellt med trägolv. Träet är ett ganska “levande” material, och det minst “levande” material man bara kan tänka sig är ju plastgolv. Eller har du någonsin känt att plastgolvet ger en “naturlig” upplevelse? Inte jag i alla fall.

Skaffa trägolv som är levande

Så om du önskar dig ett “levande” golv, kanske du också ska fundera på att skaffa ett trägolv. Träet är nästan som läder; det blir bara finare ju äldre det blir. Det är tåligt, det är mjukare än plastgolv och blir bara vackrare med tiden, vilket inte gäller för plastgolv. Eller andra slags material som inte är “naturliga”.

Så vilket slags träslag vill du ha till ditt golv? Ek är ju allra vanligaste om du vill ha ett parkettgolv, men det finns trägolv som är lätta att lägga själv. Till exempel klickgolv. Det är väldigt lätt att lägga som ett nytt golv då det bara är att lägga dem intill varandra. Det viktigaste är att du är noggrann så att golvet lägger sig snyggt.

Hitta golvläggare t.ex i Huddinge

Men om det inte går att få tag i ett klickgolv är det bästa, att hitta en golvläggare som kan lägga ett snyggt trägolv åt dig. Varför inte googla till exempel: “golvläggning Huddinge” om det nu är i Huddinge som du behöver en golvläggning. Bor du inte i Huddinge, är det bäst att du ersätter “Huddinge” med den ort där du bor.

Sedan när du har fått några förslag av Googles sökmotor så kan man ringa några av dem och jämföra priser, med vad de själva säger om sitt golvläggningsföretag. Som kund har man ju makten, i att välja och visa med sitt val, vad som är viktigt. Några sådana viktiga saker som du säkert vill ha är till exempel garantier på trägolvet. Det ska ju hålla i många år, annars får det ju vara. Det kostar ändå väldigt mycket att lägga ett trägolv, så då ska det ju vara fint och hålla i många år. Så hittar du en golvläggare som ger garantier på golvet, helst en nöjd kund garanti. Ett annat viktigt kriterium är att du kan få göra ROT-avdrag, på så sätt får du ett billigare golv när du kan dra av som mest 50.000 kronor eller en tredjedel av arbetskostnaderna för trägolvet.