Populärt med bänkskiva i kvartskomposit

Allt fler har upptäckt material med kvartskomposit till sina bänkskivor. Det är inte så dumt då kvartskompositen är mycket miljövänligt. Kvartskomposit är gjort av stenmaterial som består av kvarts – därav namnet. Kvarts är ett stenmaterial som är ett av naturens hårdaste mineralämne. Till skillnad mot andra stenskivor till köket, så innehåller kvartskompositen inga porer som andra stenmaterial. Det gör dem mer känsliga för vattenanvändning och bakterier. Däremot är kvartskompositen tåligare och saknar de porerna som gör stenmaterial som inte håller lika bra.

Så tillverkas kvartskompositen

Materialet pressas och gjuts sedan till bänkskivor. Kvartskompositen blir på så sätt mycket tåligt mot fläckar och repor. Den är lätt att rengöra och håller sig ren lång tid. Och i kök vill man ha hygieniska bänkskivor och som tål en hel del. Eftersom kvartkompositen tillverkas i industrier så lägger man in pigment och det gör att du kan välja mellan olika färger och utseenden.

Andra populära material till bänkskivor

Sedan finns det andra bänkskivor med andra material. Här tar vi upp de vanligaste materialen till bänkskivor:
Laminat – detta är ett material som mest används till tåliga golv och som går att slipa om. Laminat till bänkskivor används på spånskivor och papper, fenolharts och melamin pressas samman till en skiva. Även laminatskivor går att få i olika färger. De är billigare i pris än andra och har därför blivit populära som bänkskivor i kök.

Träskivor – detta är det mest traditionella material som vi ser i kök. Vi förknippar träskivor till de äldre kök i bondgårdar och ger verkligen intrycket av ett robust kök. Bänkskivor av trä limmas fast till en enda skiva. Även om trä bara blir finare ju äldre de är, så tenderar de att nötas ut. Fördelen med bänkskivor i trä är att du kan slipa om dem nästan hur många gånger som helst och sedan olja in dem. Träet är också användbart att återvinna hur många gånger och helst och är därför mycket miljövänligt.

Natursten – under de senaste 5-6 åren har natursten i kök seglat upp som mycket populärt- De håller länge och förändras nästan inte alls. En natursten tål både kallt och varmt vilket gör att vi inte behöver tänka efter vad vi placerar på bänkskivor av natursten. De är också väldigt vackra att titta på. Marmor till exempel har använts i tusentals år till att bygga med och inreda rum med. Det är en mycket elegant natursten som ger ett lyxigt intryck.

Akrylkomposit – eller Corian, som det också kallas. Även detta är ett vackert material och som innehåller mineraler, akryl och pigment. Detta ovanliga material klarar av både fläckar, fukt och repor. Det är väldigt flexibelt och kan fogas och designas precis som tillverkaren önskar det. Detta material går att skarva precis som man vill och har därför blivit mycket populärt i svenska kök.

70 svar på ”Populärt med bänkskiva i kvartskomposit”

 1. Pingback: bactrim ds 800-160
 2. Pingback: pristiq vs effexor
 3. Pingback: contrave xenical
 4. Pingback: depakote er vs.dr
 5. Pingback: citalopram rxlist
 6. Pingback: celebrex overdose
 7. Pingback: abilify drug
 8. Pingback: actos apotropaicos
 9. Pingback: remeron bipolar
 10. Pingback: acarbose doccheck
 11. Pingback: about synthroid
 12. Pingback: ivermectin 200mg
 13. Pingback: buy stromectol uk
 14. Pingback: viagra paypal

Kommentarer är stängda.