Ska du bygga hus – välj nyckelfärdigt!

Om du bor i Umeå, kanske och har bestämt dig för att bygga ett eget hus där, är det några saker man måste bestämma sig för innan man kan sätta igång. Det viktigaste är att avgöra vem det är som ska göra vad. Det finns en hel del olika alternativ, och det finns både för- och nackdelar beroende på vad du väljer.

Ett bekvämt sätt att bygga hus på är att välja ett så kallat nyckelfärdigt hus. Här kommer du få lära dig vad nyckelfärdigt betyder och varför det kan var det bästa valet för dig som kund. 

Vad innebär nyckelfärdigt?

Det är inte bestämt någonstans vad ett nyckelfärdigt hus betyder, utan det kan skilja sig ganska mycket mellan olika hustillverkare. Det är en anledning till att du alltid ska titta noga på offerter och avtal innan du avgör hur just du ska göra. 

Det vanligaste är att hustillverkarna marknadsför att ett nyckelfärdigt hus gör att du får en möjlighet att bara flytta in direkt när huset är färdigbyggt och att det mesta ingår i köpet. 

Därför ska du välja nyckelfärdigt

Det finns många vinster med att välja att bygga nyckelfärdigt. Om man aldrig har byggt hus förut kan det vara en god idé att lämna över allt juridiskt på husföretaget och på så sätt ta bort onödig stress och press för dig som köpare.

Fler fördelar är:

  • Mindre tid att planera alla delar av bygget behövs.
  • Du får en bättre bild av slutpriset redan i början.
  • Du väljer om du vill göra saker själv för att minska på kostnader.
  • Att välja det här sättet att bygga gör att det kan gå fortare att få det klart eftersom det byggs i fabrik och är då inte beroende av väder och vind.